lauantai 2. maaliskuuta 2013

Pizzaa pizzaa


Tästä se alkaa. Yleensä oon tehny vaan semmosta aika paksupohjaista pizzaa pellillisen, mutta ei tänään. Tänään halusin olla jännittävä ja tein uudenlaisen pohjan ja kolme eri pizzaa (piti tehä neljä mutta tuli niin reikäsiä pohjia, että tein kolme). 


Juha kuului kommentoivan mun epämääräisiin reikäpohjiin, että etkös sä oo joskus tehny tätä työkses. Ei ollu Sartsan taikina ihan Raxin pizzapulla.


Sitten otin apuvälineen. Kolmannesta tulikin paljon parempi. Ehkä vaan yks (kaks) reikä(ä).


Oli muuten ekaa kertaa ikinä mulla käytössä toi 60-luvun keittiön erikoisuus elikkäs leivonta-alusta.

Ja tää kaikkein jännittävin uutuusjuttu oli kermaviiliä tomaattisoossin tilalle. Mun on pitäny tehä tämmöstä jo vuosia aina siitä asti, kun yhellä ranskan tunnilla selvis, että tommosta voi olla olemassa. Mutta mitä se on ranskaks toi tommonen "pizza"? En saa millään päähäni mikskä sitä sanottiin. Äsken yritin googlettaa, mutta siihen tuli vaan hakutulokseks joku takapuoli, joten luovutin.

Pohjan ohje oli uusimmasta Pirkasta ja lopputulos ihan älyn hyvää! Niin perinteiset kuin kermaviilisetkin. Vain rucola puuttuu, mutta se ei oo mun mielestä ees kovin hyvää, joten puuttukoon. Nam!

Tässä vielä toi pohjan ohje:
2 dl vettä
1 ps (11g) kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä (käytin kyl rypsiöljyä)

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi (laskin kyl vaan hanasta hyvin lämmintä vettä, vaikka sehän on varmaan kiellettyä). Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina pehmeäksi. Kohoto liinalla peitettynä 15-20 minuuttia. 
Jaa taikina 2-4 osaan ja taputtele, kisko, venytä, paikkaa ja pyörittele pullolla "pyöreiksi" pizzoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti