torstai 21. heinäkuuta 2011

Uusia perunoita



Nyt on luvassa kesäkokkailua á la Sari. Tai en tiedä voiko tätä kovin kokkailuks sanoa. Iskä toi uusia perunoita omasta maasta, niin niitähän täyty heti keittää. Ekana päivänä oli keitetyt perunat voin, salaatin, leipäkrutonkien ja ruohosipulikermaviilikastikkeen kanssa. Leipäpalat kannattaa ilman muuta paistaa pannulla öljyssä itse, käyttää myös ruisleipää ja maustaa mielensä mukaan.Ite laitan yleensä vaan vähän valkosipulijauhetta. Ja salaatinkastike kannattaa kanssa tehhä itse. Kermaviiliä, ruohosipulia/valkosipulia, omenaviinietikkaa, aromisuolaa, sokeria ja pippuria esimerkiks vaan sotkee keskenään.

Salattiaahan tuppaa jäämään yleensä yli ja samoten perunoita, jote tattadaa seuraavana päivänä tein perunasaalaattia. Kaikki vaan keskenään sekasin ja loppu kastike kanssa joukkoon. Mä oon kyllä niin periny kotoa ton, ettei mitään ruokaa sais heittää menemään. Mutta eihän siinä mitään järkeä ookaan rahaa syytää roskiin. Ja jos nyt jostakin tuntuu, että ihme jäniksen ruokia vaan, niin syön töissä päivällä lounaan, johon kuulu kalaa/kanaa/lihaa, niin iltaisin on kiva tehhä vaan jotain pientä. Viime kesänä Apu-lehdessä oli joku hyvä juttu uusista perunoista ja miten ihmiset sekoaa niistä, mutta en oikeastaan muista sen tarkemmin. Mutta hyvä juttu oli :)

Viikonloppuna ois luvassa taas synttäreitä. Huomenna juhlii siskontyttö kymppiveetä ja lauantaina ois siskon miehen nelikymppiset. Party party! Ja varmasti herkkuja taas tiedossa. Jee! Ja toivon mukaan uintia on kanssa tiedossa. Tänäänkin oli niin hiesee päivä, että huhhuh. Onneks oli sit vielä saunavuoro äsken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti